Veelgestelde vragen
Mijn kind maakt elke avond een drama van het naar bed gaan. Wat kan ik doen?
Ga voor het slapen samen met uw kind voor de spiegel staan. Kijk terug naar de dag die is geweest. Vertel elkaar wat er leuk was aan deze dag, vertel wat er goed gelukt is. Schrijf 1 fijne gedachte op de spiegel. Neem deze gedachte mee naar bed!
Ik heb steeds negatieve gedachten in mijn hoofd, hoe krijg ik ze eruit?
Probeer de negatieve gedachten te ‘vangen’. Schrijf ze op en zet ze in donkere gedachtenwolkjes.
Probeer deze wolkjes om te buigen naar positieve gedachten. Schrijf deze in een vrolijke kleur op ditzelfde papier.
Onze zoon wordt zo snel boos, hij kan weinig verdragen. Hoe help ik hem?
Maak een BOEM-meter (een thermometer op papier tekenen). Laat hem aangeven hoeveel boos hij is. Laat hem dan een oplossing bedenken om deze thermometer te doen zakken. Schrijf deze oplossing op een memo en hang deze zichtbaar op.
Mijn dochter krijgt haar leerwerk niet georganiseerd. Stelt steeds uit en raakt dan in paniek. Hoe krijgt ze hier grip op?
Maak samen op zondag een weekplanning voor de komende week. Help haar bij het plannen van haar opdrachten en leerwerk, zodat ze er zelfstandig mee aan de slag kan. Evalueer elke avond even of ze de planning heeft kunnen uitvoeren.
We zitten in een scheiding en onze kinderen hebben hier veel last van, hoe ga ik hiermee om?
Probeer ruzies en conflicten niet in het bijzijn van de kinderen te voeren. Praat niet negatief over je partner. Betrek de kinderen bij de afspraken die jullie onderling gaan maken. Stel je open voor vragen en verdriet. Geef duidelijk aan dat het niet de schulp van de kinderen is en dat jullie de best mogelijke oplossing gaan zoeken.
De oma van Jop is ernstig ziek, ze gaat de strijd niet winnen. Hoe bereid ik mijn kinderen voor op het komende afscheid?
Wees eerlijk en open naar de kinderen. Maar leg niet alle details en emoties bij ze neer. Bereid ze voor op een liefdevol afscheid. Help hen herinneringen te maken en te verzamelen.
Mijn zoon was betrokken bij een flinke ruzie met agressie, hoe help ik hem dit te verwerken?
Praten, spelen, knuffelen en hem de ruimte geven zijn dan belangrijk. Laat merken dat je er voor hem bent. Hij kan altijd bij je terecht voor een luisterend oor of gewoon om bij elkaar te zijn. Forceer het niet, begin er niet steeds over. Creëer een open sfeer, waarbij hij kan vragen stellen en praten als hij er behoefte aan heeft.
T 06 208 868 45 | info@kidskootsmarleen.nl | Volg Kidskoots Marleen op
T 06 208 868 45
info@kidskootsmarleen.nl
Volg Kidskoots Marleen op